Eerste hulp bij faalangst

Eerste hulp bij faalangst is een complete training voor het voortgezet onderwijs, die bestaat uit 7 bijeenkomsten en een ouderavond. De training is gebaseerd op effectieve behandelprotocollen.

Alle aspecten van faalangst en de aanpak ervan komen aan bod. De resultaten zijn positief. Kinderen geven aan, de zenuwen onder controle te krijgen en ouders en docenten zien een duidelijk verbetering in het gedrag. De lesstof is concreet en sluit aan bij de middelbare scholier. De training is te gebruiken vanaf VMBO-TL niveau tot en met het Gymnasium.

In het middelbaar onderwijs heeft 1 op de 12 leerlingen in enige mate last van faalangst. Angst om te falen, om iets niet goed te doen in een situatie, waarin van een beoordeling sprake is, is een algemeen bekend verschijnsel. Bijna iedereen heeft het gevoel wel eens ervaren.

Mensen met faalangst ervaren dit gevoel echter sterker en laten hun gedrag er door beïnvloeden. Ze gaan slechter presteren door de zenuwen of gaan situaties vermijden. Ook ervaren veel mensen met faalangst gezondheidsklachten door de voortdurende spanning. Hoofdpijn, buikpijn en misselijkheid zijn veel gehoorde klachten. Daarnaast hebben mensen met faalangst een negatief beeld van zichzelf en een lage zelfwaardering.

Gelukkig blijkt uit onderzoek dat faalangst goed aan te pakken is. Het boek ‘Eerste hulp bij faalangst’ dat uitgegeven wordt door Kwintessens bevat een trainershandleiding en een werkboekje voor leerlingen. We zijn heel blij met de bijgeleverde DVD vanwaar het werkboekje voor de leerling onbeperkt kan worden geprint.

‘Eerste hulp bij faalangst’ is te koop via Kwintessens.

Interesse in een faalangsttraining ?

Neem contact op met 06 41504413 of stuur een e-mail.

Locatie

Click to open a larger map

Kantorencomplex Henshof
Vlambloem 130
3068 JE RotterdamLoc
010 2071135