Over Daphne

Mijn drijfveer is om mensen verder te helpen. Veranderen is niet altijd makkelijk en leuk maar vanuit respect, betrokkenheid en met een dosis humor en enthousiasme begeleid ik mensen naar een punt van waaruit ze zeggen dat het ze sterker heeft gemaakt.

daphne-rijkee-profielfotoDiensten

Als zelfstandig gedragsdeskundige word ik ingeschakeld voor counseling, coaching en loopbaanadvies. Ik werk zowel met jongeren als volwassenen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een groot inlevingsvermogen gecombineerd met een praktische, oplossingsgerichte aanpak.

Werkervaring

Na mijn universitaire opleiding orthopedagogiek heb ik, naast het werk als schoolpsycholoog, bij een internationale dienstverlener voor de farmaceutische industrie gewerkt. Ik verzorgde hier de werving en selectie van commerciële medewerkers. De hoge kwaliteitseisen en de dynamiek van deze branche waren een goede aanvulling op mijn opleiding en een waardevolle ervaring als hulpverlener.

Na de komst van mijn eerste dochter ben ik volledig als zelfstandige gaan werken. Mijn ervaring als recruiter bleek een goede basis voor het begeleiden van medewerkers bij outplacement en later re-integratie. Ik heb in de loop van de jaren vele medewerkers begeleid in het vinden van ander werk. Naast de meer intern gerichte fase zoals bijvoorbeeld de loopbaanheroriëntatie is het een plezier om extern aan de slag te gaan. Het samen opstellen van een CV en brief en het benaderen van potentiële werkgevers zijn concrete activiteiten die iemand uit een impasse kunnen halen. Daarnaast werkte ik op zelfstandige basis als schoolpsycholoog op scholen voor voortgezet onderwijs waar ik individuele counseling en faalangsttrainingen verzorgde.

Na een aantal jaar op locaties van opdrachtgevers en doorverwijzers te hebben gewerkt, heb ik vanaf 2014 een stap gemaakt naar een eigen werklocatie. Kantorencomplex Henshof bevindt zich vlakbij mijn huis waardoor ik werk en privé makkelijk kan combineren en door de ondersteuning van een receptioniste kan ik ongestoord werken. Ik ben op maandag, woensdag en vrijdag op mijn eigen praktijk te vinden. De andere twee dagen werk ik bij het Instituut voor Leerproblemen (ILB) in Barendrecht, waar ik diagnostiek verricht. Het werken in een team met diverse professionals ervaar ik als zeer waardevol als aanvulling op mijn eigen expertise en houdt mij scherp in mijn vak. Voor een volledig overzicht van mijn werk, verwijs ik naar LinkedIn.

Producten

Vanuit mijn werk heb ik in het verleden een aantal producten ontwikkeld: het Spiegel jezelf spel en Eerste hulp bij faalangst, een faalangsttraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Het is mooi te zien dat er zoveel enthousiaste gebruikers zijn en de producten worden uitgegeven door gerenommeerde uitgeverijen.

Vakkennis bijhouden

Door de beroepsverenigingen waar ik lid van ben, wordt verwacht dat ik mijn kennis up-to-date houd en deelneem aan intervisie. Ik haal plezier uit het bijhouden van vakliteratuur en het volgen van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Op Linkedin probeer ik de cursussen te vermelden die ik gevolgd heb maar voor een goed beeld nodig ik je uit mijn boekenkast te komen bekijken, waar naast evidence-based behandelprotocollen, ook meer complementaire boeken te vinden zijn waar ik de kennis van toepas.

Locatie

Kantorencomplex Henshof
Vlambloem 130
3068 JE Rotterdam
010 2071135

Aangesloten bij: