Praktische zaken

Kosten

Voor de gesprekken krijg je maandelijks een rekening thuisgestuurd. Ik heb geen overeenkomsten met zorgverzekeraars of de gemeente. Je krijgt van mij een nota met de zorgcode 24504 en de vermelding ‘Psychosociale therapie’.
Veelal wordt counseling (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het moet dan gaan om curatieve zorg. Via https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html kun je een overzicht vinden van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Het is aan te raden contact op te nemen met de eigen verzekeraar indien je twijfelt.

• Kosten: € 97,00
• Duur: 60 minuten

Het bedrag is exclusief eventuele (externe) verslaglegging. Telefonische gesprekken op mijn initiatief worden niet in rekening gebracht. Voor telefonische consulten op afspraak geldt hetzelfde uurtarief als een gewone sessie.

Bedrijfscoaching

Voor bedrijfscoaching geldt een tarief van € 145,- per uur. Vooraf ontvang je een offerte voor je werkgever.

Afzegging

Natuurlijk kan het gebeuren dat een gemaakte afspraak later niet goed uit blijkt te komen. Laat dit even op tijd weten, minimaal 24 uur van tevoren. Wanneer een sessie later wordt afgebeld, wordt deze in rekening gebracht.

Locatie

Mijn praktijkruimte bevindt zich op de bovenste verdieping van kantorencomplex ‘Henshof’ op een klein industrieterrein in Rotterdam Ommoord. In dit verzamelgebouw werken diverse disciplines zoals fysiotherapie, sportbegeleiding en (voedings)coaching. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Indien het druk is, kan je ook parkeren op ons eigen terrein rechts van de ingang. Daarnaast is de Vlambloem goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf metrostation Binnenhof is het ongeveer 10 minuten lopen. Bij binnenkomst kun je plaatsnemen bij de receptie.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 telefonisch bereikbaar via 010 207 1135. Er is geen 24-uurs bereikbaarheidsdienst voor spoedgevallen. In dat geval kan je contact opnemen met je eigen huisarts. Waarneming tijdens ziekte is geregeld met Lucienne Willems van psychologen praktijk Den Haag.

Wachtlijst

Ik streef ernaar iedereen binnen twee weken na aanmelding te spreken. Of er een wachtlijst is, is afhankelijk van het tijdstip en de dag. Sommige dagen zijn drukker bezet dan andere dagen. In de telefonische kennismaking kan ik een inschatting geven.

Niet tevreden?

Het kan zijn dat je, ondanks al mijn zorgvuldigheid, toch een klacht hebt over mijn praktijk of de behandeling. Graag ga ik dan met je in gesprek om naar je mening te luisteren en naar een manier om er samen uit te komen. Als we er niet samen uit komen, kun je terecht bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris van de NFG. Dit is de heer Theo Splinter. Als zorgverlener val ik onder de wet wkkgz (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Hier vind je de gehele klachtenprocedure. Ik ben aangesloten bij CAMCoop voor de klachtenafhandeling. Voor trajecten die gefinancierd worden vanuit de gemeente geldt een andere klachtenprocedure. Neem hierover contact op met je contactpersoon van de gemeente.

Beroepsgeheim

Vanuit mijn beroepsverenigingen ben ik gehouden aan een beroepsgeheim. Dit wil zeggen dat er geen informatie aan derden wordt verstrekt voor ik uitdrukkelijke toestemming heb. Meer informatie over de beroepscode, de rechten als cliënt en informatie over tuchtrecht kunt u opvragen via mij of via de verenigingen.

Toestemming minderjarigen

Voor het aangaan van een professionele relatie met een cliënt tot 16 jaar is er als orthopedagoog toestemming nodig van beiden gezaghebbende ouders. Daarnaast dienen jeugdigen van 12 tot 16 jaar zelf akkoord te gaan met de begeleiding.

Vanaf 16 jaar is er in principe alleen toestemming nodig van de jeugdige zelf. Ook na de leeftijd van 16 jaar vind ik het belangrijk met beiden ouders samen te werken en waardeer ik de formele toestemming van beiden.

Ook voor de kosten heb ik toestemming nodig. In het geval van gescheiden ouders zal ik met beiden contact opnemen voorafgaand aan de begeleiding én gedurende het traject.

Locatie

Kantorencomplex Henshof
Vlambloem 130
3068 JE Rotterdam
010 2071135

Aangesloten bij: